HOME
Home
Menú articles
Opinió
Notícies  

En aquesta edició:

Complim tres anys!

Doncs sí. 3 anys. 36 mesos. 37 números apareixent ininterrompudament des que l'Altraveu aparegué el febrer de 2002. Hem passat èpoques millors i pitjors, però sempre hem trobat la manera de continuar endavant una tasca que ens omple el cor d'orgull i les butxaques de solidaritat. Tenim la certesa d'estar fent una feina ben feta, amb esforç que compensa sobradament al veure sortir mes reara mes un nou número, amb 14 articles nous, noves històries, nous col·lectius, noves entitats, noves persones. I hem anat creixent, com ho demostra la consolidació de l'Altraveu ràdio i els nous projectes de ràdio i premsa. Com ho demostren els canvis de disseny per millorar l'accessibilitat i la legibilitat. Com ho demostren els quasi ja 300 col·laboradors que han escrit algun article a l'Altraveu. Com ho demostren els quasi 6.000 subscriptors que rebeu mensualment per correu electrònic aquesta revista. Com ho demostra el quart de milió de pàgines visitades fins ara. Com ho demostren les noves persones que estan prenent el relleu de fer-se càrrec de les seccions. Per tants i tants motius que ens empenyen, amb alegria, a continuar donant veu a qui no la té. Gràcies, moltíssimes gràcies per aquests tres anys a tots vosaltres, que ens llegiu, perquè al cap i a la fi sou qui doneu sentit a l'Altraveu. Esperem que sigui per molts anys!


Carta de principis de l'Altraveu

Us presentem la proposta encara no ratificada de la declaració de principis de l'Altraveu. Estem oberts als vostres comentaris, opinions i aportacions. Si vols dir-hi la teva, pitja aquí.

Declaración de Principios: propuesta

L´Altraveu nace en un momento histórico de nuestro país en el que, afortunadamente, ya no es necesario luchar por la implantación de un sistema democrático ni por unas libertades básicas. A las nuevas generaciones, nacidas al amparo de ese sistema, nos queda el trabajo de mejorarla, de evolucionarla. Y parte de esa mejora consiste en la toma de conciencia por la ciudadanía de que es un actor principal en este régimen. La democracia no puede ser entendida ya como la tiranía de las mayorías, sino en la capacidad de respetar y facilitar a las minorías su ubicación dentro de un espacio común. Y eso es trabajo de todos. Cada uno de nosotros conformamos una minoría potencial.

Para lograr ese objetivo es imprescindible que esas minorías dispongan de plataformas donde alzar su voz, para ser escuchadas, para ser conocidas, para ser tenidas en cuenta.
Es el proyecto de construir una democracia con una activa participación social.

Pero, ¿hay determinadas ideas y colectivos sin posibilidad de tener voz? En L´Altraveu creemos que sí, que no todas las personas y colectivos tienen las mismas oportunidades de expresarse en los medios mayoritarios y que el criterio de selección de noticias no es tan objetivo e independiente como aún se enseña en algunas escuelas de periodismo.

Por una parte, los medios de comunicación se rigen por criterios económicos: la selección de los contenidos responde a su poder mercantil, a su capacidad de atraer la atención del público. Por otra, estas empresas mediáticas están indefectiblemente adscritas a alguna de las opciones ideológicas mayoritarias. Esta alineación política ejerce, igualmente de filtro en los contenidos, resultando incompatible con la posibilidad que la mercancía vendida, la información, sea reflejo fiel de la diversidad de opiniones existentes en nuestra sociedad.

L'Altraveu nace con la vocación de superar este déficit democrático. Para vencer la presión económica, descartamos por completo el ánimo de lucro. Para no ser reo de una ideología política determinada, defendemos una democracia plural que luche por la justicia social.

Patrocinamos la pluralidad, con la convicción de que la libre confrontación y combinación de ideas produce como resultado la necesaria educación y madurez de la sociedad para que pueda asumir su responsabilidad como parte actora del sistema.

La prioridad de L´Altraveu es ofrecer un espacio a esos colectivos con dificultades de proyección, para que sea aprovechado como un vivero de ideas y pensamientos, esperando que sólo la fuerza ética de esas ideologías, determinen su grado de implantación en la sociedad.

El resultado final es tratar de aportar diversidad informativa al lector crítico para que, conjuntamente con el resto de información que seguro recibirá, pueda completar su interpretación del mundo que habitamos de la forma más libre posible.



Nou disseny més accessible

La revista electrònica aposta per una millora en l'accessibilitat i la legibilitat dels diferents apartats. Una nova distribució i una nova cambinació cromàtica afavoreixen la lectura i la localització de les diferents temàtiques. També s'han afegit noves seccions com les de televió i premsa escrita, i alguns apartats habituals han canviat de format. El canvi més important s'ha fet a la secció d'articles anteriors, que s'ha estructurat per anys i temàtiques, fet que ha permès agilitzar el procés de recerca, que continua emprant el cercador de Google.

Esperem que el nou disseny sigui del vostre agrat, i esperem que ens feu arribar els vostres comentaris per continuar millorant l'Altraveu. Podeu opinar, criticar i proposar pitjant aquí.


250.000 pàgines visitades

L'Altraveu ha arribat a la xifra rodona del quart de milió de pàgines visitades. Després de trenta-dos mesos apareixent ininterrompudament, aquesta fita ens omple d'orgull i d'alegria, però també, i més important, ens omple de ganes de seguir endavant, amb nous objectius, nous reptes, noves il·lusions. Gràcies per seguir-nos cada mes. Gràcies per escoltar la veu dels no en tenen. Gràcies, moltes, moltíssimes... 250.000 gràcies com a mínim.

I si vols col·laborar amb nosaltres a incrementar aquesta xifra, t'esperem amb els braços oberts. Més informació aquí.

 

 

L'Altraveu ràdio, premiada

Premi Comunicació i Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona 2003

Altraveu és un espai creat per Blanquerna Ràdio per iniciativa de l'entitat L'Altraveu que vol divulgar problemàtiques socials i mediambientals que a vegades passen desapercebudes pels grans mitjans de comunicació. La finalitat d'aquest espai, que s'emet conjuntament amb el programa Tots per Tots de COM Ràdio, és donar a conèixer aquestes problemàtiques i les iniciatives de les entitats i ONG que miren de posar-hi solució, amb l'objectiu, com diu l'eslogan de la revista electrònica L'Altraveu, de ser "la veu dels que no tenen veu".

Més informació aquí.


Entitat sense ànim de lucre

L'Altraveu vol seguir sent un mitjà de comunicació independent i de gestió voluntària. Un dels passos ha estat ratificar l'entitat com a societat sense ànim de lucre. L'altre ha estat inscriure l'associació al registre amb el nom Altraveu, la veu dels que no tenen veu.

Per continuar mantenint la independència informativa i poder pagar aquests tràmits administratius, necessitem (si pots) una petita col·laboració econòmica. Més informació aquí.

 

Amunt

L'Altraveu no comparteix necessàriament les opinions expresades en els articles publicats