HOME
Home
Menú articles
Opinió
Democràcia local < Article anterior

Solidaritat fenoment Tsunami Asiàtic
SCI

Benvolguts amics,

Ningú ha quedat insensible a la terrible tragèdia que va passar la setmana passada al sud-est asiàtic i ben segur que molts de vosaltres ja heu reaccionat, cadascú a la seva manera. Des de l'SCI-Catalunya, voldríem fer-vos constància de les accions que s'estan portant a terme sobre el terreny i de com podríeu contribuir al treball desenvolupat si ho jutgéssiu rellevant.

Com ja sabeu, l'SCI té branques o grups a la zona afectada i bàsicament son ells qui fan el treball de primera urgència.

Des de l'SCI internacional allò que s'està fent és més aviat un treball d'informació perquè cadascú es senti informat i partícip de l'esforç fet. Es pot tenir d'aquesta manera una visió de conjunt per no duplicar o al contrari, dispersar recursos. Voldríem insistir sobre el fet que de moment són les necessitats bàsiques que demanen respostes urgents i és a aquesta tasca que estant dedicant tots les esforços els membres de l'SCI a la Índia i Sri Lanka, Mailasia on les branques de l'SCI estan a peu d'obra des de bon principi, i també a Tailandia amb el treball realitzat per la contrapart del SCI, Greenway.

El treball és de primer auxili i va des de recuperar cossos fins a donar de menjar, roba o allotjament a les poblacions afectades. El problema de l'aigua potable en molts casos és un dels més greus. Aquestes branques tenen un pla de treball ben concret amb el pressupost corresponent.

Quan va ocórrer el tsunami hi havia voluntaris en aquells països - molts han decidit quedar-se per ajudar i han estat directament traslladats a les zones afectades - i s'està considerant la possibilitat de rebre altres voluntaris estrangers. Si bé la feina és ara de primera urgència, necessitaran anys per reconstruir tot allò que ha estat destruït en pocs minuts. Si considereu, especialment aquelles persones que van estar en aquests països, a Àsia o en general a països del Sud, la possibilitat de marxar unes setmanes o mesos a aquelles zones, comuniqueu-nos-ho, hi miraríem amb les branques de l'SCI a les zones afectades, quines són les necessitats i la rellevància de cada acció. Establirem conseqüentment una estratègia i el pla d'acció corresponent, així com la formació adient al voluntari que es decideixi. Està clar que no és una experiència fàcil i com sempre - o més que mai - una preparació acurada serà la regla. Així doncs, si hi hagués interès per part d'algú de vosaltres, podríem considerar la possibilitat d'enviar voluntaris, amb l'acord previ de les branques sobre el terreny.

I si voleu ajudar fent contribucions financers, podeu fer-ho directament a les branques mencionades, o si preferiu al de l'SCI-Catalunya - negociarem amb el banc el no cobrament de comissions -( ja es va fer per altres campanyes i la Caixa del Raval de Barcelona ens ho fa), que farem arribar a les branques necessitades segons necessitats del moment i de les quals rendirem compte a cada moment i/o operació.

Si teniu idees d'accions diferents, suggestions, comentaris o algunes preguntes o senzillament voleu col·laborar d'alguna manera, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Giani Orsini, Adriana Pastor, del Servei Civil de Catalunya (SCI)
Mail contacte: volumtariat@sci-cat.org

Per ajuda econòmica:
Service Civil International India
Account No.106630
Allahabad Bank
Parliament Street,
New Delhi, INDIA

SCI Sri Lanka
Name of Bank: Peoples Bank, Peradeniya, Sri Lanka.
Name of Account: "Service Civil International"
Account Number: 165 0021820
Swift Code: PSBKLKLXA 023

SCI Catalunya
"La Caixa" 2100-3001-65-2200322889, poseu SCI Tsunami

 

Amunt

L'Altraveu no comparteix necessàriament les opinions expresades en els articles publicats