HOME
Home
Menú Articles
Opinió
Projectes Ciutadans < Article anterior

Situació actual del lleure educatiu
Plataforma d’educadors


L’educació en el lleure s’ha anat introduïnt en diferents àmbits de la vida dels infants, fent d’espais i serveis que, fins al moment eren considerats com un recurs més per ocupar els temps on els adults no es podien fer càrrec d’ells/elles, en un espai educatiu. Tot i que tothom reconeix la finalitat educativa d’aquests espais, ens trobem que encara no es reconeix que les persones que hi treballem som PROFESSIONALS DE L’EDUCACIÓ.

Som un col.lectiu que no té el reconeixement social de la nostra tasca educativa i que, encara menys, tenim el reconeixement laboral. Així doncs, estem educant en espais no formals sense reconeixement social, sense categoria, de moment sense conveni, amb sous baixos, sense cobertura legal clara en casos d’accidents...

No es reconeix l’importància de l’estabilitat en els equips educatius (continuem patint contractes temporals encadenant l’un amb l’altre). No es reconeix totes les hores que es necessiten per dur a terme la nostra tasca educativa.


Es juga amb els nostres sous a l’hora de presentar nous projectes; és a dir, si una empresa el que vol és aconseguir un nou projecte no oferirà qualitat, sinó que rebaixarà al màxim el pressupost a costa dels sous dels treballadors i treballadores per tal d’aconseguir l’adjudicació del projecte.

Algunes entitats del lleure ofereixen els serveis a escoles, AMPAs... i no deixen prou clares la línia de voluntariat – laboral (en alguns casos per poder fer menjadors a canvi has de fer els Dissabtes, o si et planteges no fer el voluntariat també vol dir deixar de treballar).


QUÈ ÉS I COM FUNCIONEM?

Som un grup de persones que treballem en el món de l’educació en el lleure que davant la precarietat del nostre sector hem decidit organitzar-nos. Volem treballar en un espai assambleari i autogestionat per crear una xarxa de solidaritat i de defensa dels nostres drets. Sent conscients de les nostres limitacions aspirem a treballar per crear, dia a dia, un teixit social que ens permeti mobilitzar-nos amb consistència com a sector.

Pretenem:

Crear un espai de debat on posar en comú les nostres experiències i aspiracions en la nostra feina. Crear una infraestructura per oferir formació en drets laborals als centres de treball a partir de l’organització de tallers formatius. Promoure l’autoorganització en els centres de treball oferint la informació necessaria, tant a nivel laboral com jurídic. Elaboració d’activitats per autogestionar el projecte.


COM CONTACTAR AMB NOSALTRES?

Trucant-nos als telefons:

699752222 Guillem
626536025 Marta
646662300 Sonia
657608171 Ainhoa
616494056 Jordi

Via e-mail: plataformaeducadores@yahoo.es

Però sobretot PARTICIPANT A LES REUNIONS ! !

També hem creat una pàgina web especialitzada en el tema de l’educació en el lleure: http://es.geocities.com/no_som_cambrers

Per descomptat podeu fer arribar aquesta informació a més gent via mail o fotocòpies per que així es puguin informar. Aixó ho hem de fer tot@s juntes...hem de millorar el nostre futur laboral i els dels que vindràn després.... perquè creiem que... UNA ALTRA EDUCACIÓ ÉS POSSIBLE ! !


Plataforma d’educadors

plataformaeducadores@yahoo.es

 

 

Amunt

L'Altraveu no comparteix necessàriament les opinions expresades en els articles publicats