HOME
Home
Menú Articles
Opinió
Urbanisme < Article anterior

Una proposta per l’habitatge al Casc Antic
Associació d'entitats per al Pla Integral del Casc Antic

Els preus dels habitatges de lloguer i propietat s’han posat pels núvols a tot arreu. El Casc Antic no n'és cap excepció.

No obstant i tot i el reduït territori d’aquest barri, es un dels pocs espais que pot generar un bon nombre de rehabilitacions d’edificis per habitatge protegit. Només cal voluntat política , saber aprofitar al límit les normatives legals i trobar sinergies comunes amb operadors immobiliaris no lucratius.

Aquest dies estem en ple procés de consulta i propostes del nou Pla d’Actuació Municipal a l’àmbit de ciutat com en els diferents Districtes. L’habitatge es un tema recorrent que es visualitza en les propostes que hem llegit però sense donar-hi solucions gaire reals.

El Casc Antic de Barcelona segueix sent una assignatura pendent per part de les Administracions públiques i en especials de l’Ajuntament. No acabem de veure una transformació clara, ordenada i definitiva. Cal més valentia i criteri.

No obstant i tot i el reduït territori d’aquest barri, es un dels pocs espais que pot generar un bon nombre de rehabilitacions d’edificis per habitatge protegit. Tenim prop de 30 edificis reconeguts de propietat pública actualment buits, mig buits o molt deteriorats. Això no es una bona oportunitat?

Ben segur que posar al mercat de lloguer i venda protegit un volum que podria arribar als 250 habitatges no seria una aposta per equilibrar una mica l’especulació immobiliària al Casc Antic?

Només cal voluntat política, saber aprofitar al límit les normatives legals i trobar sinergies comunes amb operadors immobiliaris no lucratius.

Lògicament també cal un pacte entre administracions públiques i entitats del territori per entre tots plegats, fer una aposta en positiu per avançar en la millora del barri . Aquí les entitats tenim una responsabilitat per demostrar la nostra maduresa i tenir una visió globalista del barri gens sectària.

Referent a les sinergies amb d’altres operadors immobiliaris no lucratius, aquests darrers mesos hem vist com diferents entitats proposen alternatives sense afany de lucre per construir habitatge protegit.
La Caixa, la Fundació Família i Benestar Social, la Cambra de la Propietat Urbana i les Cooperatives veïnals d’habitatge. D’una manera sostenible crec important aprofitar-ho.

Aprofitant aquesta onada de noves alternatives viables, proposo que trobem alguna fórmula de coordinació i assentem totes aquestes organitzacions i ens posem a treballar.

A l’Àrea d’Habitatge i Urbanisme del Pla Integral del Casc Antic ja estem apunt per arremangar-nos i fer-ho possible.


Jordi Jover

Vocal – Coordinador

Àrea Habitatge i Urbanisme

Pla Integral del Casc Antic

Associació d'entitats per al Pla Integral del Casc Antic

C/ Comerç, 42 baixos - 08003 Barcelona

Tel. 93 310 21 42 - email: secretaria@cascantic.net

 

 

Amunt

L'Altraveu no comparteix necessàriament les opinions expresades en els articles publicats